کلاژن چیست ؟
کلاژن فراوان ترین پروتئین در بدن شماست و به تشکیل تاندون ها، رباط ها و پوست کمک می کند.
بدن شما کلاژن تولید می کند، اما می توانید آن را از مکمل ها و غذاها مانند آبگوشت استخوان نیز دریافت کنید،ممکن است فواید مختلفی مانند تقویت موهای سالم و قوی داشته باشد.
5 روش مبتنی بر شواهد وجود دارد که کلاژن ممکن است موهای شما را بهبود بخشد.
-
آمینو اسیدهایی را فراهم می کند که می توان از آنها برای ساختن مو استفاده کرد.
مو در درجه اول از پروتئین کراتین تشکیل شده است، بدن شما از چندین آمینو اسید برای ساخت کراتین استفاده می کند که برخی از آنها را می توان در کلاژن یافت، هنگامی که کلاژن و سایر پروتئین ها را مصرف می کنید، بدن شما آنها را به اسیدهای آمینه تجزیه می کند که سپس برای ساخت پروتئین ها و ترکیبات جدید استفاده می شود.
11 آمینو اسید غیر ضروری وجود دارد که بدن شما می تواند بسازد و 9 اسید آمینه ضروری که باید از رژیم غذایی خود به دست آورید. کلاژن اساساً از 3 اسید آمینه غیر ضروری تشکیل شده است:
پرولین، گلیسین و هیدروکسی پرولین.
پرولین نیز جزء اصلی کراتین است. بنابراین، مصرف کلاژن غنی از پرولین باید بلوک های ساختمانی مورد نیاز بدن را برای ایجاد مو فراهم کند.
با این حال، مطالعات انسانی بر روی انسان در مورد اثرات کلاژن بر روی مو وجود ندارد، که تشخیص اینکه آیا این پروتئین باعث رشد مو می شود یا خیر، دشوار است.
-
به مبارزه با آسیب فولیکول های مو کمک می کند.
کلاژن می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند و با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مبارزه کند.
رادیکال های آزاد ترکیباتی هستند که در نتیجه استرس، آلاینده های هوا، سیگار کشیدن، انتخاب نامناسب رژیم غذایی، الکل و سایر تاثیرات محیطی در بدن شما ایجاد می شوند. رادیکال های آزاد بیش از حد می تواند به سلول ها، پروتئین ها و DNA شما آسیب برساند، تحقیقات نشان می دهد که رادیکال های آزاد ممکن است به فولیکول های مو نیز آسیب برساند، از آنجایی که دفاع بدن شما در برابر رادیکال های آزاد با افزایش سن کاهش می یابد، افراد مسن به ویژه در معرض آسیب مو هستند.
برای مبارزه با رادیکال های آزاد و تقویت موهای سالم، بدن شما به آنتی اکسیدان نیاز دارد.
چندین مطالعه در لوله آزمایش نشان داده اند که کلاژن – به ویژه از فلس ماهی – ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی قوی داشته باشد.
یک مطالعه نشان داد که کلاژن دریایی قادر به مبارزه با چهار رادیکال آزاد مختلف است، در حالی که مطالعه دیگری مشاهده کرد که این پروتئین ممکن است آنتی اکسیدان موثر تری نسبت به ترکیب شناخته شده موجود در چای باشد.
با این حال، به خاطر داشته باشید که تحقیقات فقط در سلول های جدا شده در آزمایشگاه ها انجام شده است. بنابراین، پتانسیل آنتی اکسیدانی کلاژن در بدن شما نامشخص است.
-
ممکن است از نازک شدن موی مرتبط با پیری جلوگیری کند.
کلاژن 70 درصد درم شما را تشکیل می دهد، لایه میانی پوست شما که ریشه هر مو را در بر می گیرد.
به طور خاص، کلاژن به خاصیت ارتجاعی و استحکام درم شما کمک می کند. با افزایش سن، بدن شما در تولید کلاژن و بازسازی سلول های درم کارآمدتر می شود. این ممکن است یکی از دلایل نازک شدن موها به مرور زمان باشد
بنابراین، تامین کلاژن بدن ممکن است به حفظ درم سالم و جلوگیری از نازک شدن مو کمک کند.
یک مطالعه هشت هفته ای روی 69 زن 35 تا 55 ساله نشان داد که مصرف روزانه مکمل های کلاژن به طور قابل توجهی خاصیت ارتجاعی پوست را در مقایسه با دارونما بهبود می بخشد.
مطالعه 12 هفته ای دیگر روی بیش از 1000 بزرگسال نشان داد که مصرف روزانه مکمل کلاژن باعث بهبود میزان این پروتئین در پوست و کاهش علائم پیری پوست می شود.
از آنجایی که مو از پوست شما رشد می کند، پتانسیل کلاژن برای مقابله با اثرات پیری پوست ممکن است به رشد بهتر مو و کاهش نازک شدن کمک کند. با این حال، تحقیق در مورد تأثیر کلاژن بر نازک شدن مو در دسترس نیست.
-
ممکن است به خاکستری شدن آهسته کمک کند.
به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، کلاژن ممکن است قادر به مبارزه با آسیب سلولی و کند شدن خاکستری شدن آن باشد.
سفیدی مو مرتبط با افزایش سن تا حد زیادی تحت تاثیر ژنتیک است، اما آسیب رادیکال های آزاد به سلول هایی که رنگ مو را تولید می کنند نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشد.
با افزایش سن، سلول هایی که رنگدانه ملانین را تولید می کنند که به موهای شما رنگ می دهد، به طور طبیعی شروع به مردن می کنند. با این حال، رادیکال های آزاد ناشی از رژیم غذایی نامناسب، استرس و آلاینده های محیطی می توانند به سلول های تولید کننده ملانین نیز آسیب برسانند.
بدون آنتی اکسیدان کافی برای مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد، موهای شما ممکن است شروع به سفید شدن کنند. در واقع، یک مطالعه لوله آزمایش نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی فولیکول های موی خاکستری بسیار کمتر از فولیکول های مو است که هنوز حاوی رنگدانه هستند.
از آنجایی که نشان داده شده است که کلاژن با رادیکال های آزاد در لوله های آزمایش مبارزه می کند، در تئوری ممکن است به جلوگیری از آسیب به سلول هایی که رنگ مو را تولید می کنند، کمک کند. در نتیجه، ممکن است از سفیدی زودرس جلوگیری کند یا خاکستری ناشی از افزایش سن را کند کند
با این وجود، تحقیقات در مورد اثرات آنتی اکسیدانی کلاژن در انسان در حال حاضر وجود ندارد.
-
به راحتی کلاژن را به روال زندگی خود اضافه کنید.
می توانید کلاژن را از طریق غذاها یا مکمل ها به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
از آنجایی که بافت همبند پستانداران را تشکیل می دهد، در پوست، استخوان و ماهیچه های مرغ، گاو، خوک و ماهی یافت می شود.
آبگوشتی که از استخوان حیوانات تهیه می شود حاوی کلاژن و ژلاتین است که نوعی کلاژن پخته شده است. این آب استخوان را می توان به عنوان نوشیدنی میل کرد یا به عنوان پایه سوپ استفاده کرد
علاوه بر این، خوردن غذاهای سرشار از ویتامین C ممکن است تولید کلاژن طبیعی بدن شما را افزایش دهد. پرتقال، فلفل دلمه ای، کلم بروکسل و توت فرنگی منابع عالی این ویتامین هستند.
در نهایت، کلاژن را می توان به عنوان قرص یا پودر مکمل مصرف کرد. بیشتر مکملهای کلاژن هیدرولیز میشوند، به این معنی که در حال حاضر تجزیه شدهاند و راحتتر جذب میشوند.
پودر کلاژن طعم و بو است و می توان آن را به اسموتی ها، قهوه و سایر مایعات سرد یا گرم اضافه کرد. انواع طعم دار نیز موجود است.
طبق تحقیقات فعلی، مکمل های کلاژن برای اکثر افراد بی خطر به نظر می رسد. با این حال، برخی گزارشها نشان میدهند که مکملها ممکن است باعث ایجاد مزه طولانی مدت، ناراحتی معده یا سوزش سر دل شوند.
مثال: بدن شما ممکن است بتواند از اسیدهای آمینه موجود در کلاژن برای ساخت پروتئین مو و تقویت پوستی که ریشه موی شما را در بر می گیرد، استفاده کند. همچنین ممکن است از آسیب فولیکول مو و سفید شدن آن جلوگیری کند.
توصیه: اگر علاقه مند به امتحان کلاژن برای بهبود موهای خود هستید، آب استخوان یا مکمل هایی را در نظر بگیرید که می توانند با غذا یا نوشیدنی مخلوط شوند.
منبع: وبسایت لوازم خانگی بیشل