شماره تماس 02171038222

مصرف برق

چگونه مصرف برق لوازم بزرگ خانه و آشپزخانه را کاهش دهیم ؟

آیا می‌دانید آشپزخانه معمولا بیشترین انرژی را در مقایسه با سایر فضاهای خانه مصرف می‌کند؟ در آشپزخانه لوازم برقی بزرگ و غول‌پیکر مانند ماشین لباسشویی، یخچال فریزر و ماشین ظرفشویی وجود دارد. آموزش این که چگونه مصرف برق لوازم بزرگ آشپزخانه را کاهش دهیم، باعث می‌شود که مقدار زیادی در مصرف انرژی و هزینه‌های خانه و خانواده خود صرفه‌جویی کنید. خبر خوب این است که صرفه جویی در مصرف انرژی در آشپزخانه بسیار آسان است و در بسیاری از موارد، به چیزی جز تغییر بعضی از عادت‌ها نیاز ندارد.

 

چه وسایلی بیشترین مصرف برق را دارند؟

مهم‌ترین مرحله برای کاهش مصرف برق لوازم آشپزخانه، بررسی نحوه کارکرد لوازم و چگونگی استفاده از آن‌ها است. لوازم آشپزخانه در مجموع حدود ۳۰ درصد از مصرف متوسط انرژی خانوار را به خود اختصاص می‌دهند. وسایل قدیمی و از رده خارج شده معمولا مصرف انرژی بیشتری نسبت به لوازم مدرن‌تر دارند. پس اگر در ده سال گذشته وسایل اساسی آشپزخانه‌تان مانند یخچال فریزر و washing machine را تعویض نکرده‌اید، احتمالا هزینه اضافه‌تری برای کارکرد آن‌ها  پرداخت می‌کنید.

اگر قصد خرید وسیله‌ای جدید دارید، به دنبال محصولاتی با برچسب انرژی A به بالا باشید. این وسیله‌ها به دلیل تکنولوژی‌ها و فناوری‌های به کار رفته در ساخت و طراحی پیشرفته‌ای که دارند، عملکرد بهتری نسبت به وسایل قدیمی‌تر دارند و در نهایت باعث کاهش مصرف برق و انرژی و صرفه جویی در مصرف انرژی هزینه‌های شما می‌شود. اگر قصد تعویض وسایل آشپزخانه فعلی خود را ندارید در ادامه چند نکته برای به حداقل رساندن مصرف انرژی در لوازم بزرگ آشپزخانه آورده شده است:

 

رعایت چه نکاتی باعث کاهش مصرف برق Refrigerator می‌شود؟

یخچال فریزرهای جدید، معمولا دارای برچسب مصرف انرژی هستند. برچسب انرژی بر روی یخچال فریزر به شما می‌گوید که مدلی که خریداری کرده‌اید، در یک سال چه مقدار برق را بر حسب کیلووات بر ساعت مصرف می‌کند. هرچه این عدد کوچک‌تر باشد، یخچال فریزر از انرژی کمتری استفاده می‌کند و هزینه کارکرد آن برای شما به صرفه‌تر می‌شود. یخچال فریزرهای دارای رده انرژی A+ به بالا حداقل ۴۰ درصد کم‌تر از یخچال فریزرهای قدیمی انرژی مصرف می‌کنند. همچنین به این نکته توجه کنید که مدل‌های یخچال فریزر بالا پایین به نسبت به مدل‌های ساید بای ساید مصرف انرژی کم‌تری دارند. و البته ویژگی‌هایی مانند یخ سازها و دستگاه‌های خنک کننده آب اگرچه کاربردی هستند اما از انرژی بیشتری استفاده می‌کنند.

 

نکات دیگری که باید برای کاهش مصرف برق یخچال فریزر فعلی خود رعابت کنید به شرح زیر هستند:

 

یخچال و فریزرهای خود را در دمای پایین و خیلی سرد قرار ندهید

دمای پیشنهادی برای یخچال چیزی بین +۲ تا +۴ درجه است و برای محفظه فریزر چیزی میان -۱۷تا -۱۴ است. البته این مقدار بسته به میزان مواد قرار گرفته درون آن‌ها هم بستگی دارد. هرچه یخچال و فریزر پر تر باشد به دمای پایین‌تری برای نگه‌داری از مواد غذایی نیاز دارد.

 

از درست بسته شدن درب یخچال فریزر خود اطمینان حاصل کنید.

بعضی مواقع به دلایل مختلف امکان دارد که درب یخچال فریزر به خوبی بسته نشود. این مسئله باعث می‌شود که موتور دستگاه برای رسیدن به دمای مناسب انرژی بیشتری مصرف کند. پس حتما واشر دور درب یخچال فریزر خود را بررسی کنید و در صورتی که مشکلی داشت آن را تعمیر یا تعویض کنید.

 

مایعات و خوراکی‌ها را در ظروف در بسته قرار دهید.

رطوبت خوراکی‌های بدون درپوش درون محفظه یخچال و فریزر آزاد می‌شود و این مسئله باعث می‌شود سخت‌تر کار کنند و در نتیجه باعث افزایش مصرف برق می‌شود.

 

فریزرها را برفک زدایی کنید.

آن دسته فریزرهایی که دارای سیستم برفک زدایی خودکار نیستند، معمولا مصرف انرژی بیشتری دارند. تجمع برفک‌ها علاوه بر اینکه باعث کاهش فضای مفید فریزر می‌شود، باعث کاهش بازدهی انرژی هم می‌شود. پس لازم است که برای کاهش مصرف برق یخجال فریزر محفظه آن‌ها را به طو مرتب یخ زدایی کنید.

 

کاهش مصرف برق ماشین لباسشویی با چند روش ساده

washing machine یکی از پر مصرف‌ترین لوازم خانگی است. در حقیقت لوازم خانگی که از آب و برق به طور همزمان استفاده می‌کنند به تنهایی تقریبا ۱۰ درصد از قبض‌های معمول انرژی یک خانوار را به خود اختصاص می‌دهند. چندین عامل وجود دارد که بیشتر از چیزی که فکرش را می‌کنید بر روی کاهش مصرف برق ماشین لباسشویی تاثیر می‌گذارد که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم.

 

شستشو با دمای پایین را امتحان کنید.

امروزه بیشتر ماشین‌های لباسشویی برای افزایش قدرت تمیزکنندگی و از بین بردن لک‌های لباس‌ها دارای چرخه شستشو با آب گرم هم هستند. اما جهت کاهش مصرف برق ماشین لباسشویی، برای شستشوی روزانه لباس‌هایی که خیلی چرک یا کثیف نیستند، بهتر است از این ویژگی استفاده نکنید. زیرا ماشین لباسشویی برای گرم کردن آب و یا افزایش دمای آن، نیاز به صرف انرژی مضاعفی دارد.

 

تعداد دفعات شستشو را کاهش دهید.

بهتر است صبر کنید تا به اندازه کافی لباس جمع شود و مخزن ماشین لباسشویی به اندازه ظرفیتی که دارد پر شود، سپس آن را به کار بگیرید. این کار باعث کاهش تعداد دفعات استفاده از ماشین لباسشویی و در نهایت کاهش مصرف برق آن می‌شود. در حالت ایده‌آل  هر فرد یا خانواده باید هفته‌ای دو یا سه بار شستشو انجام دهد.

 

از برنامه شستشوی سریع ماشین لباسشویی غافل نشوید.

هر چقدر هم که بخواهیم تعداد دفعات شستشو را کاهش دهیم یا در هر چرخه از حداکثر گنجایش ماشین لباسشویی استفاده کنیم در نهایت با یک دسته لباس که به سرعت نیاز به شستشو آن‌ها داریم، روبرو خواهیم شد. در این صورت ما می‌توانیم از ویژگی شستشوی سریع ۱۵ دقیقه یا ۳۰ دقیقه‌ای (اگر در ماشین لباسشویی شما موجود است) برای کاهش زمان شستشو استفاده کنیم.

 

لباس‌های لکه‌دار را قبل از شستشو خیس کنید.

اگر لکه‌های سختی روی لباس‌های شما وجود دارد، قبل از قرار دادن آن‌ها در ماشین لباسشویی، لباس‌ها را به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید و مقداری پاک کننده لکه هم استفاده کنید. این کار باعث تمیز شدن بهتر و کاهش تعداد دوره‌های شستشو و صرفه جویی در مصرف انرژی می‌شود.

 

در  ساعات اوج مصرف ماشین لباسشویی را روشن نکنید.

در نیمه اول  سال از ساعت ۲۰ تا ۲۴ ، ساعات اوج مصرف محسوب می‌شود و گران‌ترین تعرفه برق مربوط به این ساعات است. دراین شش ماه، از ساعت ۱۲ شب تا ۸ صبح ساعت کم باری است و مصرف برق ارزان‌ترین هزینه را دارد. در شش ماهه دوم سال نیز از ساعت ۵ عصر تا ۹ شب اوج مصرف حساب می‌شود و از ۹ شب تا ۵ صبح ساعات کم باری است. بهتر است که از لوازم پر مصرف مانند ماشین لباسشویی در ساعات کم بار استفاده شود. این کار  تأثیر جدی در قبض برق شما خواهد داشت. بنابراین ساعات شبانه روز را مانند هم نبینید.

 

از شر ماشین لباسشویی‌های قدیمی خلاص شوید.

اگر از ماشین لباسشویی استفاده می‌کنید که ۱۰ – ۱۲ سال پیش ساخته شده است، وقت آن رسیده که آن را با یک مدل با مصرف انرزی کم‌تر که باعث صرفه‌جویی در مصرف برق نیز می‌شود جایگزین کنید. ماشین لباسشویی مدرن تقریباً نصف نمونه‌های قبلی خود انرژی مصرف می‌کنند.

کاهش مصرف برق ماشین ظرفشویی با چه ترفندهایی امکان پذیر است.

Dish washer وسیله‌ای کاربردی برای صرفه‌جویی در مصرف آب سالیانه است. با این وجود بیشتر  انرژی مورد استفاده در ماشین ظرفشویی صرف گرم کردن آب برای شستشو می‌شود. هنگام کار با ماشین ظرفشویی خود حتما مطمئن شوید که به مقدار گنجایشش در آن ظرف چیده شده است، نه کم‌تر و نه بیشتر. پس از شستشو نهایی دکمه کنترل را خاموش کنید و درب آن را کمی باز کنید تا ظروف در معرض هوا خشک شوند.

هنگام خرید ماشین ظرفشویی جدید به برچسب انرژی آن توجه کنید تا نمونه‌ای را پیدا کنید که در مقایسه با استانداردهای جهانی، آب و انرژی کمتری مصرف کند. یک ماشین ظرفشویی چیزی بین ۴.۲۵ تا ۸ لیتر آب در هر بار شستشو استفاده می‌کند. ماشین‌های ظرفشویی قدیمی که قبل از سال ۱۳۷۵ خریداری شده‌اند بیش از ۱۲ لیتر آب در هر چرخه مصرف می‌کنند.

 

کاهش مصرف برق کولر چگونه امکان‌پذیر است؟

فصل تابستان فرصت خوبی برای پختن غذاها و نوشیدنی‌های مختلف است. کشور ما تابستان‌های طولانی و زیبایی دارد اما دمای هوا در این فصل به راحتی تا ۴۰ درجه سانتی‌گرد خواهد رسید. بنابرین استراحت کردن در یک آشپزخانه با دما مطبوع و نوشیدن یک لیوان شربت آبلیمو و خاک شیر پس از قرار گرفتن در گرمای شدید روز، دقیقا همان چیزی است که انتظارش را دارید. خدا را شکر داشتن یک کولر می‌تواند این خواسته را برای شما در فصل تابستان لذت‌بخش‌تر و در نهایت برآورده کند.

البته نکته منفی این است که استفاده از کولر در فصل تابستان، قبض برق شما را به نقطه اوج خودش می‌رساند و  مصرف انرژی می‌تواند دقیقاً مانند دما در ظهر تابستان افزایش یابد. با این حال، نکاتی بسیار ساده و موثر برای کاهش صورت‌حساب تهویه هوا در طول تابستان وجود دارد. استفاده از این نکات به شما کمک می‌کند تا هنگام تحویل صورتحساب‌های برق مصرفی خانوار، خونسردی خود را حفظ کنید.

 

تنظیم دقیق دمای ترموستات

وقتی صحبت از مصرف انرژی و کاهش مصرف برق کولر در تابستان می‌شود، هر یک درجه هم اهمیت دارد! بنابراین یکی از مقرون به صرفه‌ترین اقداماتی که می‌توانید انجام دهید، تنظیم ترموستات در دمای مناسب است. این مسئله به موتور و ترموستات دستگاه شما کمک می‌کند تا انرژی کم‌تری صرف کند. دمایی بین ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد همان عددی است که باید ترموستات را بر روی آن تنظیم کنید. حتی تنظیم دمای کولر یک درجه گرم‌تر از حالت عادی می‌تواند هزینه‌ها را تا ۱۰ درصد کاهش دهد. به عنوان یک قاعده، سعی کنید ترموستات را کمتر از ۸ درجه زیر دمای خارج تنظیم نکنید.

 

تمیز نگه داشتن کولر

اطمینان حاصل کنید که کولر شما به طور منظم تمیز شده و فیلتر آن برای کارایی بهتر سالانه تعویض می‌شود. فیلتر کثیف باعث می‌شود، کولر به سختی فضا را خنک کند و کُند کار کند. و این یعنی مصرف برق بیشتر و هزینه‌های انرژی بالاتر.

 

جمع بندی

وقتی صحبت از کاهش مصرف برق و انرژی در خانه می‌شود، آشپزخانه معمولا اولین جایی است که به ذهنمان می‌رسد. این به این دلیل است که مجموعه‌ای از وسایل پر مصرف در آشپزخانه گرد هم آمده‌اند. نکات کلیدی و ظریفی هستند که با رعایت آن‌ها منجر به کاهش مصرف برق لوازم خانگی می‌شود. یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و کولر همگی تاثیر زیادی در افزایش انرژی مصرفی دارند، علاوه بر نکاتی که در رابطه با لوازم اساسی و پر مصرف آشپزخانه گفته شد، نکاتی عمومی هم وجود دارد که رعایت آن‌ها به عنوان یک عادت روزمره خالی از لطف نیست.

 

منبع: وبسایت لوازم خانگی bishel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *